EFSANE PROGRAMLAR OLAN "EDİZ HOCAİLE 10 GÜNDE TYT MATEMATİK" İLE GERİ DÖNDÜ

EDİZ HOCA İLE 10 GÜNDE TYT MATEMATİK

EDİZ HOCA İLE PROGRAMLARI NEDİR?

Öğrencilerin en büyük sıkıntısı derste konuyu anladıktan sonra kendi başlarına soru çözerken başlıyor. Bunun sebepleri arasında çözmek istememesi, geç çözmeye başlaması ( genellikle son güne bırakmak) gibi sebepler bulunuyor. Ediz Hoca ile programları bu sorunu ortadan kaldırmak konusunu direk olarak derslerde öğrencilerin soru çözmeye başlaması ve çözmeleri gereken soruların hepsinin derslerde bitmesini sağlıyor. Çözülemeyen soruların ise test sonunda Ediz Hoca tarafından topluca çözülmesi ile çözülmemiş soru kalmaması çok önemli. Böylelikle EVE ÖDEV KALMIYOR!!!!

Dersler 

1. 9:00 - 9:40

2. 9:50- 10:30

3.10:40 - 11:20

4. 11:30 - 12:10

   12:10 - 13:10    Öğle Arası(Yemek Arası)

5. 13:10- 13:50

6. 14:00 - 14:40

7.  14:50 - 15:30

8.  15:40 - 16:20

olacak şekilde günlük 8 Ders Saati ve Toplamda 80  Ders Saatidir. 

Guruplar 12-16 kişi veya 8 kişi olacak şekildedir. 

Günlük ortalama 300 - 350 soru çözülmektedir. Toplamda ise 3000 - 3500 soru çözümü ile Program tamamlanmaktadır.

52. Dönem Program Başlama Tarihi :24 Haziran 2024  Saat : 9:00

52. Dönem Program Bitiş Tarihi        : 4 Temmuz 2024  Saat 17:10

52. Dönem Program Adresi :             : Bilim Kolleji Cezayir Caddesi No :14 Yıldız Çankaya - ANKARA

53. Dönem Program Başlama Tarihi : 22 Temmuz 2024 Saat 9:00

53. Dönem Program Bitiş Tarihi        : 2 Ağustos 2024 Saat 16:20

Programlar öncesi ve bitiminde olacak şekilde yapılacak Deneme Sınavları ile her katılımcının ilerlemesi gözlenmekt ve Program sonrasında her katılımcıya Program Bitirme Sertifikası verilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Ediz Hoca ile .... Programları ne zaman başladı ve bugüne kadar kaç gurup oldu?

2. Ediz Hoca ile Programlarında sabahtan akşama Matematik öğrenci açısından zorlanmalarına neden olmuyor mu?

3. Bu programlar öğrencileri ne kadar ileriye taşıyor?

4. Programlarda kişi sayısının az veya çok olması verilen eğitimin kalitesini değiştiriyor mu?

5. Program İçeriğindeki konuların başlıkları nelerdir?

6. Program Ücretleri Nedir?

7. Hangi Konular Anlatılıyor, günlük Kaç Soru Çözülüyor?

Ediz Hoca ile  Programları Ne Zaman Başladı?

Ediz Hoca ile Programları 2013 yılının Mayıs ayında ilk olarak Ankara - Kızılay adresinde başladı. İlk Program 34 günde Limit- Türev - İntegral olara başladı.

Ardından1 Ayda TYT Matematik ve Geometri olarak devam etti. Ağustos ayında Odtülüler Güçlü Eğitim Dershanesinde Dershane öğrencilerine Ediz Hoca ile 12 Günde TYT Matematik ve Ediz Hoca ile12 Günde TYT Geometri Programları 2 adet 12 kişilik  guruba eş zamalı olarak yapıldı.

2014yılının sömestr tatilide yine aynı Program Dershane dışı öğrenciler ile 12 kişilik guruplar olarak başladı.

Bu program sonrası yine Ödtülüler Güçlü Dershanesinin öğrencilerine Ediz Hoca ile 10 Günde AYT Matematik Programı 2 adet 12 kişilik guruba eş zamanlı olarak yapıldıktan sonra toplamda 40 üzeri şahsen yaptığım Programlar, bunun dışında öğretmen koordinatörlüğünü üsttlendiğim ve arkadaşlarıma yaptırdığım ;

TYT Türkçe

TYT Fizik

TYT Kimya

TYT Tarih

TYT Biyoloji

Programlarını da yaptırdım.

Sizi Arayalım

2017 LYS AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ ÖSYM TARAFINDAN AÇIKLANDI

Oldukça yoğun kafa karışıklıklarına neden olan LYS açık uçlu soruları için ÖSYM örnek sorular olarak açıklamada bulununca o kadar da kafa karışıklığının çok da gerekli olmadığı sonucuna varıldı. Görüldüğü gibi sonucu bulan öğrenci bulduğu sonucu seçeneklerde aramak yerine direk bulduğu sonucu kodlayacak.

Bu durum öğrenciler için seçeneklerden sonuca gitme şansını ortadan kaldıracağı gibi sonucu seçeneklerden tahmin etme yöntemini de devre dışı bırakmış oldu. Yani bilen ile bilmeyeni daha iyi ayırt etme şansı sunuyor. Böylelikle de seçici soru diye nitelendirdiğimiz zor soru yapısına bu yeni form da eklenmiş olmakta. Ama tabiki her bölüm de 2 - 3 arasında değişen sayıda 'açık uçlu soru' olacağı için kodlama ile kaybolacak zaman da çok abartılmayacak düzeyde olacaktır.

Diğer yayınalanan açık uçlu sorular için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir.

https://ygslysmatematik.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-lys-açık-uçlu-sorular.pdf

Ediz Hoca ile Mezun Öğrencilerle Tüm Sene TYT – AYT Matematik
Pazartesi – Çarşamba – Cuma günleri,
İkişer saatten Haftada 6 saat birebir ders ve Cumartesi günleri 3 ssatlik gurup şeklinde soru çözümü ve çözülemeyen soruların çözümleri,
Aylık 24 – 30 saat arasında birebirders ve 12 - 16 saat arasında soru çözümü olacak şekilde,
“Ediz Hoca ile” birlikte,
Hem konu anlatımı hem de öğrencinin soru çözüp, çözemediklerini sorduğu,
Programlar esnasında Eğitim Koçluğu hizmeti de verilmektedir. Bunun içinde ;
Haftalık Programlarla diğer alanlardaki ders çalışma düzenlerinin sağlanması,
Programların denetlenerek haftalık raporlamaların sağlanması,
Haftalık Raporların her ay Aylık Raporlar haline getirilerek velilere bilgi verilerek gidişatın değerlendirilmesini sağlanması,
Dikkat ve Yoğunlaşma Testinin Uygulanarak Analiz Raporundan çıkan sonuca göre öğrencinin ders çalışma periyotlarının belirlenmesi,
Kişisel Öğrenme Stilleri (KÖS) Testinin Uygulanarak Analiz Raporu sonucuna göre hangi ders çalışma itillerinin ders çalışma verimliliğini arttırdığını belirlemek,
Gireceği sınavlarda Taktik ve Stratejik önem taşıyan konuların belirlenmesi gibi konuları da kapsayacak bir çalışma sistemi sunuyoruz.
Adres :Birlik Mahallesi 504. Cadde(Sokak) No:18 Zirvekent Apartmanı Daire : 3 Giriş Kat Çankaya – ANKARA
Tel : 0312 418 23 00 --- 0543 418 23 00

Tercihlerde Ölü Tercih Ne Demek?

                Tercih sıralamalarında kendi sıralamanızın belli bir miktar daha önceki sıralamalarla başlayıp daha gerilerdeki sıralamalarla devam etmek doğru bir yaklaşımdır.

Örneğin sıralamamız 100 000 olsun. Bu durumda sıralamamıza 70 000 ile başlayıp 200 000 aralığında yapmak doğru bir yaklaşımdır. Sıralamada 180 bin olan sıralamada olanı önce yazıp arkasından 100 bininci sırada olanı yazmak ölü tercih yapmak anlamına gelmektedir. Yani bilgisayar önce sıralamanızda 100 bininci olanı değil 180 bininciye baktığı için 180 bindeki tercihinize yerleştirme yapacaktır. Halbuki siz 100 bininci sıralamada olan tercihinizi önce yazmış olsaydınız 100 bininci sıralamadaki tercihinize yerleşebilecektiniz.

                Ancak bütün bunlara rağmen birbirine yakın durumda sıralamalarda daha alt sırada olanı daha üste yazmak çok da yanlış olmaz. Çünkü bu sıralamalar bir önceki sene öğrencilerin tercihlerine göre belirlenmiş sıralamalardır. Bu yüzden değişmez değillerdir. Bir önceki sene 120 bin ile son öğrencisini alan yer bir sonraki sene 110 bin ile de 130 bin ile de kapatabilir. Bu maalesef tercih yapılan seneki öğrencilerin tercihlerine göre değişebilmektedir. Ama bu tercih yapanlar üzerinde bir stres yaratmasın. Hatta olmaz dedikleri yerlerin olabileceği anlamına da gelmektedir. Tabi ki kesinlik yoktur. Ancak birbirine sıralama olarak çok yakın yerleri tercihlere sıkıştırmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Mümkün olduğunca belli aralıklarla tercihleri dağıtmak doğru olacaktır.

                Tercihleri yaparken sıralamamızın %20 üzerinde ile %100 altında olan aralıklarda tercih yapmak yerleşmek adına daha doğru bir hareket olur. Hatta garantiye almak adına alt tercihleri %200 altına kadar da yapılabilir. Ancak öğrenci örneğin 40 bin sıralamada ve Tıp tercihi yapmak istiyorsa ve Tıp Fakültesi dışında bir bölüm onu mutlu etmeyecekse girmek istediği Tıp Fakülteleri dışında tercih yapmayıp bir sonraki sene tekrar hazırlanarak yerleşecek sıralamayı elde edebilir ki benim önerim de bu yönde olur. Çünkü sevmediği bir bölümü kazanıp bitirirse ömür boyu aklında bir soru işareti kalacaktır. Ancak bir sonraki sene de özel bir sıkıntı yaşamadığı halde sıralamasını yukarıya taşıyamamışsa çok fazla diretmeyip içine sinecek bir başka bölüm ile yoluna devam etmek daha doğru bir davranış şekli olacaktır.

                Tercihlerinizde kolaylıklar diliyorum.

                                                                                                                                                             EDİZ HOCA

 

TYT VE AYT MATEMATİK

              1 HAZİRAN 2020 Pazartesi gününden itibaren Coronavirüs önlemleri dahilinde 20 Yaş altı olan sınırlama 18 yaş altı olarak değiştirilmiştir.

Bu tarihten itibaren Ediz Hoca ile Programlarının genel formatı olan konu anlatım - soru çözümü - çözülemeyen soruların çözümleri üçlemesi ;

Haftanın Pazartesi - Çarşamba - Cuma günleri ,

Saat 10:00 - 16:00 Saatleri arasında (12:30 - 13:30 Yemek Arası),

Masabaşı en çok 4 kişi olacak şekilde,

Salı ve Perşembe günleri tüm gün ve haftaiçi diğer günler 17:00 itibariyle birebir olacak şekilde yapılacaktır.

Bu çalışmalarda öğrencilerin eksik kalan konuları varsa tamamlanacak, soru çözümü yaptırılacak ve çözülemeyen soruları çözülerek günü tamamlayacaklardır.

Eğitimde 25 yıllık tecrübesiyle Ediz Hoca farkını yaşayıp eksiklerini kapatmak isteyen öğrenciler için kaçırılmaması gereken fırsat. 

Adres: Emek Mahallesi 18. Cadde (Eski 72. Sokak) No:38 Ege Apartmanı Daire : 6 Kat:1 Ankara

Tel : 0312 418 23 00    -  0543 418 23 00

Üniversite Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1.Alan dışında tercih yapılmaması,

2. Puana göre değil sıralamaya göre tercih yapılması,

3.Yaşanılan şehirdeki Özel Üniversitelerin %50 - %75 burslu olanların farklı illerdeki Devlet Üniversitelerine göre daha ekonomik olması,

4. Tercih aralığının gelen sıralamaya göre %10 üzerinden başlanılarak  %20 aşağısına  kadar inecek şekilde belirlenmesi,

5. Tercih aralaığında yer alan sıralamada sıralamasının %10 üzerinde olan kısımda 5'ten fazla tercih yapılmaması,

6. Bu sene tercih yapmayarak bir sene dah hazırlanmanın daha iyi bir sonuç alınmasına garanti etmediği,

7. Tercihler konusunda tercih robotlarından faydalaılması ancak kodlama yapılacağı zaman ÖSYM' nin sitesinden alınan Program Kodunun yazılması

konularında dikkatli olunması gerekiyor.

Alan Dışı Tercih Ne Demektir

Eşit Ağırlık- Sözel veya  Sayısal bölüm bitiren ve bu alanda hazırlanan ve sınavda da bu alanda testleri çözmüş bir öğrencinin diğer alanlardaki bölümlerden tercih yapması demektir.

Bu şekilde yapılan tercihler Ösym tercih sıralaması bakımından değerlendirmeye alınmayacağından direk olarak '"Ölü Tercih" kategorisinde yer alır. Yani hiç bir işe yaramaz.

Ancak örneğin "Sayısal" olarak mezun olmuş bir öğrenci o sene "Eşit Ağırlık" olarak hazırlanmış ve sınavda da Eşit Ağırlık Testlerini çözmüş ise bu durumda Tercihlerini de Eşit Ağırlıktan yapabilir. Sadece Orta Öğretim Puanında ufak bir kesinti olur ki bunun telafisi için 1 - 2 net fazladan yapması yeterlidir. 

Üniversite Tecihleri Yapılırken Dikkar Edilmesi Gereken Hususlar

Sınav Sonuçlarının açıklanması ile bir seçim telaşı başladı. Yine her sene olduğu gibi mutluluklar, hayal kırıklıkları, neye göre tercih yapacağım gibi sorular kafalarda sürekli olarak dolaşıyor.

Soru : Tercihleri yaparken alınan puanlara göre mi yoksa Başarı Sıralaması mı öncelikli olmalıdır?

Cevap : Başarı Sıralamanıza göre olmalıdır.

Bu sorunun cevabı 30 sene öncesinde yüzdelik dilime göre olurdu. Ancak günümüzde yüzdelik dilime düşen öğrenci sayısı yüzbinleri bulabiliyor. 

Soru :Tercihleri yaparken sıralamamızın hangi aralıkta olması gerekiyor?

Cevap : Genel olarak %20 aşağısı ile %20 yukarısı aralığı idealdir. 

Örneğin sıralamamız 10 bin ise ; 8 bin ile 12 bin arasında tercih yapılabilir. Sıralamamız 250 bin ise ; 200 bin ile 300 bin arasında sıralama yapılabilir.

Not: Bu aralık dışında üst sıraya bir veya iki tane daha üstte tercih yapılabilir. Çünkü bazen sınava giren öğrencilerin çeşitli sebeplerden süprizler yaşandığı da olmaktadır.

Aynı şekilde alt sıralar için dah dğşük tercihleri beş taneyi geçmemek şartıyla yapabilirsiniz, kendinizi garantiye almak adına. Ama her şartta gitmeyeceğiniz okulları tercih etmeyin. Çünkü bu size bir sonraki sene ÖSYM tarafında orta öğretim puanınızda düşme olarak geri dönecektir.

Soru : Sıralama yaparken benim daha çok istediğim bölümün sıralaması 15 bin iken istemediğim bir bölüm 14 bin sıralamada. Benim sıralamam 13 bin ise ön sıraya kendi istediğim bölümü yazarsam "Ölü Tercih" durumu oluyor mu?

Cevap : Evet . Ölü Tercih kavramı tam olarak bu. Ancak unutulmaması gereken konu şu ki bu sıralamalar bir önceki yıl alınan sonuçlara göre belirlenmiştir. Sizin girdiğiniz sene bu durum değişip sizin alt sırada yazdığınız bölüm üst sıraya gelebilir. Hem de önceliğiniz sizin tercihiniz doğrultusunda sevdiğiniz bölümün sizin tercihlerinizde üst sırada yer alması dah doğrudur. Ancak bunu 10 tane alt sıradaki bölümü üste yazmak şeklinde yapmak doğru değildir. En fazla bir iki tercihinizi bu şekilde yapmaya özen gösteriniz.

Soru : Gelen sonuca göre benim tercih edeceğim bölüm yok, acaba bir sene daha hazırlanmalı mıyım?

Cevap : Bu şartlarınıza bağlı olarak değişik şekilde cevaplanacak bir soru. Şöyle ki bir sene daha hazırlanıp daha yuksek bir derece almanız konusunda ciddi bir avantaj olabilir ancak, bir sene daha aynı , hatta daha yüksek bir motivasyon ile çalışabilmek çok kolay değildir. Bu konuda size bir Eğitim Koçu desteğinin oldukça faydası olacaktır. Bir eğitim kurumundan destek alınması ile birlikte ayrı bir Eğitim Koçu size olası bir performans kaybınız olduğunda bunun farkına varmanızı ve sizi bu durumdan çıkaracak bir strateji uygulayabilecektir. Özellikle destek alınan eğitim kurumunun dışından bir profesyonel olması sizin adınıza daha doğru olacaktır. Bu konuda destek almak isteyen öğrencilere destek Ediz Hoca olarak hizmet vermekteyim. Farklı illerden bugüne kadar çeşitli öğrencilere hizmet vererek üniversiteye yerleşmelerine yardımcı oldum.

Üniversite Tercihlerinde Özel Üniversite Yazılmalı mı?

1. Maddi olarak karşılanacak güç varsa tekrar üniversite Sınavına hazırlanmak hem öğrencinin psikolojosi hem de aileye bir sene daha maddi külfet getireceği için düşünülmesi gereken bir konudur.

2. Yine maddi olarak bakıldığında %50 - %75 burslu olarak kendi yaşadığı şehirde kalmak şehir dışı devlet üniversitesi tercihine göre daha ekonomik olmaktadır.

3. Öğrenci üzerinde tekrar bir yıl daha hazırlanmanın getireceği moral bozukluğu ve huzursuzluk yerine tercih edilmesinde fayda olabilmektedir.

4. Ülkeizde bilinen bazı devlet üniversiteleri maalesef dünya sıralamalrında özel üniversitelerin gerisinde kaldıkları için özellikle mezun olduktan sonra yurt dışında çalışmayı düşünen öğrenciler için özel üniversiteler devlet üniversitelerine göre avantajlı bile olmaktadırlar.

"Ediz Hoca İle " Programlarında sabahtan akşama Matematik Öğrencileri Zorlamıyor mu?

              Düşündüğünüz zaman zorlanıyor olmaları normal. Ancak ders anlatım şekli ile" Ediz Hoca ile" Programları farkını ortaya koymuş bir program yapısını program. Şöyleki bir konunun anlatılması için 40 dakika gerekiyorsa, bu programlarda 10 -15 dakikalık kısmı anlatıldıktan hemen sonra anlatılan kısım ile ilgili testlerin verilmesi ile burada hangi çözüm yöntemi kullanılacak diye bir sorun kalmamış oluyor. Soruların çözümünün hemen ardından da çözemediği sorulara bakılarak çözülmesi ise kafalarda soru işaretinin kalmamına neden oluyor. Böyleilikle de öğrenciler eksiklerini hızlı bir şekilde fark edebiliyor. Eksiklikleri konu olarak mı yoksa hız olarak mı farketmeksizin her öğrenci kendi eksiklerini fark edebiliyor. Bu da günlerin hızla geçerken çözdükleri soru sayılarının bile farkına varmadan program sonrasında öğrencilere bir öz güven kazanmasına neden oluyor.

            

             

Bu Programlar Öğrenciyi ne kadar İleriye taşıyor?

Programlar her öğrenciyi bulunduğu yerden dah ileriye taşır. Sayacağım tüm ilerlemelerin haricinde 12 gün gibi bir sürede tüm TYT Matematik konularını (Geoemetri hariç) görmesi ve bu konularla ilgili bir kitaplık ( yaklaşık 3000-3500 arasında) soru çözmesi öğrencinin kendine olan inacının gelmesine, Matematik Dersine karşı olan korkularının giderilmesine oldukça yararı olmaktadır.

Programlar her öğrenci için farklı katkı sağlamaktadır ki bu da zaten olması gerekndir. Şöyleki hiçbir öğrenci aynı alt yapı ile gelmediği için aldıkları faydalar yukarıda söylediğim özgüven artışı haricinde farklılık göstermektedir. şöyle listelemek gekirse;

1. Konularda eksiklikleri varsa bunu gözlemleyebilecekler ve bunu giderebileceklerdir

2. Soru çözme konusundaki sıkıntılarını gidereceklerdir.

3. Soru çözümlerinde hızlı çözümün önemini anlayacaklardır.

4. Bir kitap soru çözmenin ne kadar önemli bir başarı olduğunu anlayacaklardır.

5. Doğru yönlendirme ile çalışmanın ne kadar kolay başarılabildiğini göreceklerdir.

Programlarda Kişi Sayısının Az veya Çok Olması Verilen Eğitimin Kalitesini Değiştiriyor mu?

Programların kişi sayısının az veya çok olması çözülemeyen soruların çözümü açısından Ediz Hocanın yükünü ve kişi sayısının az olmasının ise öğrenci başına maliyetinin artması dışında bir değişikliğe neden olmamaktadır. Her bir programın belirli bir maliyeti var ve bu maliyet öğrenci sayısına değişmesi de haliyle normaldir.

Program İçeriğindeki Konuların Başlıkları Nelerdir?

  1. İşlem Yeteneği
  2. Temel Kavramlar
  3. Sayılar    Rakam - Doğal Sayılar -Tamsayılar - Rasyonel Sayılar -İrrasyonel Sayılar
  4. Asal sayılar - TamSayıların Asal Çarpanlarına Ayrılması- Pozitif Negatif Tamsayı Bölenleri
  5. Faktöriyel
  6. Bölme ve Bölünebilme Kuralları
  7. Obeb ve Okek Problemleri
  8. Rasyonel Sayılar
  9. Üslü Sayılar
  10. Köklü Sayılar
  11. Basit Eşitsizlik ve Mutlak Değer
  12. Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma
  13. Oran ve Orantı
  14. Denklem Çözme
  15. Problemler : Denklem Kurma - Sayı - Yaş - İşçi - Yol Hareket- Yüzde - Karışım - Faiz Problemleri
  16. Kümeler
  17. Kartezyen Çarpım ve Bağıntı
  18. Fonksiyon
  19. II.Dereceden Denklemler
  20. Permütasyon Kombinasyon Olasılık
  21. Mantık
  22. Veri İstatistik

Program Ücretleri Nedir?

Program Ücretleri 11. Yılına Özel İndirmleri ile Gurup Kişi Sayısına göre belirlenmiştir.

                                                                                                  Bilim Kolejine Kayıtlı Öğrencilerine İndirimli Ücret

12-16 Kişilik Gurularda Kişi Başı Ücret : 12 000 TL + KDV                   10 200 + KDV

8 Kişilik Guruplarda Kişi Başı Ücret     :  18 000 TL + KDV                   15 300 + KDV

 Not: Bilim Kolejine kayıtlı olan öğrencilere %15 indirim uygulanacaktır. ( Bilim Kolejinden Alınacak Kayıt Belgesi Kayıtta İstenecektir.)

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!