Eğitimde 22 Yıllık tecrübesiyle bir marka haline gelmiş olan Ediz Hocanın senelik VIP GRUP sistemi ile ;
UNUTMAYINIZ ! EĞİTİM HAFİFE ALINACAK BİR KONU ASLA DEĞİLDİR
Oldukça yoğun kafa karışıklıklarına neden olan LYS açık uçlu soruları için ÖSYM örnek sorular olarak açıklamada bulununca o kadar da kafa karışıklığının çok da gerekli olmadığı sonucuna varıldı. Görüldüğü gibi sonucu bulan öğrenci bulduğu sonucu seçeneklerde aramak yerine direk bulduğu sonucu kodlayacak.
Bu durum öğrenciler için seçeneklerden sonuca gitme şansını ortadan kaldıracağı gibi sonucu seçeneklerden tahmin etme yöntemini de devre dışı bırakmış oldu. Yani bilen ile bilmeyeni daha iyi ayırt etme şansı sunuyor. Böylelikle de seçici soru diye nitelendirdiğimiz zor soru yapısına bu yeni form da eklenmiş olmakta. Ama tabiki her bölüm de 2 - 3 arasında değişen sayıda 'açık uçlu soru' olacağı için kodlama ile kaybolacak zaman da çok abartılmayacak düzeyde olacaktır.
Diğer yayınalanan açık uçlu sorular için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir.
https://ygslysmatematik.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-lys-açık-uçlu-sorular.pdf
Tercihlerde Ölü Tercih Ne Demek?
Tercih sıralamalarında kendi sıralamanızın belli bir miktar daha önceki sıralamalarla başlayıp daha gerilerdeki sıralamalarla devam etmek doğru bir yaklaşımdır.
Örneğin sıralamamız 100 000 olsun. Bu durumda sıralamamıza 70 000 ile başlayıp 200 000 aralığında yapmak doğru bir yaklaşımdır. Sıralamada 180 bin olan sıralamada olanı önce yazıp arkasından 100 bininci sırada olanı yazmak ölü tercih yapmak anlamına gelmektedir. Yani bilgisayar önce sıralamanızda 100 bininci olanı değil 180 bininciye baktığı için 180 bindeki tercihinize yerleştirme yapacaktır. Halbuki siz 100 bininci sıralamada olan tercihinizi önce yazmış olsaydınız 100 bininci sıralamadaki tercihinize yerleşebilecektiniz.
Ancak bütün bunlara rağmen birbirine yakın durumda sıralamalarda daha alt sırada olanı daha üste yazmak çok da yanlış olmaz. Çünkü bu sıralamalar bir önceki sene öğrencilerin tercihlerine göre belirlenmiş sıralamalardır. Bu yüzden değişmez değillerdir. Bir önceki sene 120 bin ile son öğrencisini alan yer bir sonraki sene 110 bin ile de 130 bin ile de kapatabilir. Bu maalesef tercih yapılan seneki öğrencilerin tercihlerine göre değişebilmektedir. Ama bu tercih yapanlar üzerinde bir stres yaratmasın. Hatta olmaz dedikleri yerlerin olabileceği anlamına da gelmektedir. Tabi ki kesinlik yoktur. Ancak birbirine sıralama olarak çok yakın yerleri tercihlere sıkıştırmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Mümkün olduğunca belli aralıklarla tercihleri dağıtmak doğru olacaktır.
Tercihleri yaparken sıralamamızın %20 üzerinde ile %100 altında olan aralıklarda tercih yapmak yerleşmek adına daha doğru bir hareket olur. Hatta garantiye almak adına alt tercihleri %200 altına kadar da yapılabilir. Ancak öğrenci örneğin 40 bin sıralamada ve Tıp tercihi yapmak istiyorsa ve Tıp Fakültesi dışında bir bölüm onu mutlu etmeyecekse girmek istediği Tıp Fakülteleri dışında tercih yapmayıp bir sonraki sene tekrar hazırlanarak yerleşecek sıralamayı elde edebilir ki benim önerim de bu yönde olur. Çünkü sevmediği bir bölümü kazanıp bitirirse ömür boyu aklında bir soru işareti kalacaktır. Ancak bir sonraki sene de özel bir sıkıntı yaşamadığı halde sıralamasını yukarıya taşıyamamışsa çok fazla diretmeyip içine sinecek bir başka bölüm ile yoluna devam etmek daha doğru bir davranış şekli olacaktır.
Tercihlerinizde kolaylıklar diliyorum.
EDİZ HOCA
TYT VE AYT MATEMATİK
1 HAZİRAN 2020 Pazartesi gününden itibaren Coronavirüs önlemleri dahilinde 20 Yaş altı olan sınırlama 18 yaş altı olarak değiştirilmiştir.
Bu tarihten itibaren Ediz Hoca ile Programlarının genel formatı olan konu anlatım - soru çözümü - çözülemeyen soruların çözümleri üçlemesi ;
Haftanın Pazartesi - Çarşamba - Cuma günleri ,
Saat 10:00 - 16:00 Saatleri arasında (12:30 - 13:30 Yemek Arası),
Masabaşı en çok 4 kişi olacak şekilde,
Salı ve Perşembe günleri tüm gün ve haftaiçi diğer günler 17:00 itibariyle birebir olacak şekilde yapılacaktır.
Bu çalışmalarda öğrencilerin eksik kalan konuları varsa tamamlanacak, soru çözümü yaptırılacak ve çözülemeyen soruları çözülerek günü tamamlayacaklardır.
Eğitimde 25 yıllık tecrübesiyle Ediz Hoca farkını yaşayıp eksiklerini kapatmak isteyen öğrenciler için kaçırılmaması gereken fırsat.
Adres: Emek Mahallesi 18. Cadde (Eski 72. Sokak) No:38 Ege Apartmanı Daire : 6 Kat:1 Ankara
Tel : 0312 418 23 00 - 0543 418 23 00
Üniversite Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
1.Alan dışında tercih yapılmaması,
2. Puana göre değil sıralamaya göre tercih yapılması,
3.Yaşanılan şehirdeki Özel Üniversitelerin %50 - %75 burslu olanların farklı illerdeki Devlet Üniversitelerine göre daha ekonomik olması,
4. Tercih aralığının gelen sıralamaya göre %10 üzerinden başlanılarak %20 aşağısına kadar inecek şekilde belirlenmesi,
5. Tercih aralaığında yer alan sıralamada sıralamasının %10 üzerinde olan kısımda 5'ten fazla tercih yapılmaması,
6. Bu sene tercih yapmayarak bir sene dah hazırlanmanın daha iyi bir sonuç alınmasına garanti etmediği,
7. Tercihler konusunda tercih robotlarından faydalaılması ancak kodlama yapılacağı zaman ÖSYM' nin sitesinden alınan Program Kodunun yazılması
konularında dikkatli olunması gerekiyor.
Alan Dışı Tercih Ne Demektir
Eşit Ağırlık- Sözel veya Sayısal bölüm bitiren ve bu alanda hazırlanan ve sınavda da bu alanda testleri çözmüş bir öğrencinin diğer alanlardaki bölümlerden tercih yapması demektir.
Bu şekilde yapılan tercihler Ösym tercih sıralaması bakımından değerlendirmeye alınmayacağından direk olarak '"Ölü Tercih" kategorisinde yer alır. Yani hiç bir işe yaramaz.
Ancak örneğin "Sayısal" olarak mezun olmuş bir öğrenci o sene "Eşit Ağırlık" olarak hazırlanmış ve sınavda da Eşit Ağırlık Testlerini çözmüş ise bu durumda Tercihlerini de Eşit Ağırlıktan yapabilir. Sadece Orta Öğretim Puanında ufak bir kesinti olur ki bunun telafisi için 1 - 2 net fazladan yapması yeterlidir.
Üniversite Tercihlerinde Özel Üniversite Yazılmalı mı?
1. Maddi olarak karşılanacak güç varsa tekrar üniversite Sınavına hazırlanmak hem öğrencinin psikolojosi hem de aileye bir sene daha maddi külfet getireceği için düşünülmesi gereken bir konudur.
2. Yine maddi olarak bakıldığında %50 - %75 burslu olarak kendi yaşadığı şehirde kalmak şehir dışı devlet üniversitesi tercihine göre daha ekonomik olmaktadır.
3. Öğrenci üzerinde tekrar bir yıl daha hazırlanmanın getireceği moral bozukluğu ve huzursuzluk yerine tercih edilmesinde fayda olabilmektedir.
4. Ülkeizde bilinen bazı devlet üniversiteleri maalesef dünya sıralamalrında özel üniversitelerin gerisinde kaldıkları için özellikle mezun olduktan sonra yurt dışında çalışmayı düşünen öğrenciler için özel üniversiteler devlet üniversitelerine göre avantajlı bile olmaktadırlar.